Een echte ‘opknapper’ in Noord-Brabant

Een echte ‘opknapper’ in Noord-Brabant

Al 5 jaar woont Crystel in het hart van Goirle (NB) met haar man en twee kinderen. Ze wonen in een huis wat dateert uit 1931. Alleen een huis zo oud, is nooit af.

In de eerste twee jaar heeft Crystel met haar man en kinderen zeer primitief moeten leven. Zo hebben ze zich in teiltjes moeten wassen en er was ook geen verwarming in huis. Het huis is namelijk van oudsher een arbeiderswoning waaraan nooit onderhoud is uitgevoerd. In deze twee jaar waren ze vooral veel aan het slopen en geld aan het sparen om van deze bouwval uiteindelijk hun droomhuis te kunnen realiseren.

Waarom hebben ze zo’n bouwval gekocht? Crystel en haar man vinden het prachtig om karakteristiek te wonen en het helemaal naar hun stijl te kunnen verbouwen en in te richten. Maar de locatie was de belangrijkste factor. Het huis is omringt door bossen en ligt toch in de kern van het drop. Daarnaast staat het huis in de oudste straat van het drop, als dat geen karakter geeft!

Na deze twee zware jaren, wat ze stiekem toch best wel leuk vonden, zijn ze gaan uitbouwen en is de badkamer in het huis gekomen. Ze hebben alle karakteristieke eigenschappen van het huis weten te behouden zoals het glas in lood, plafond en de paneel deuren.

We hebben Crystel gevraagd hoe zij de sfeer in haar huis omschrijft: “In één woord: gezellig! Dat is het belangrijkste voor mij. Als mijn kinderen thuis komen van spelen bij vriendjes zeggen ze ook altijd dat ze het thuis toch veel gezelliger vinden dan bij anderen. Hoewel andere ouders het waarschijnlijk maar een rommeltje vinden, haha.”  Het geheim van Crystel? Ze gebruikt alleen maar natuurlijke materialen in huis. Zo heeft ze en massief teak houten vloer, unieke meubels afkomstig uit verschillende landen maar ook decoratie materiaal uit het bos bij haar naast de deur.

Veel van de meubels die ze in huis heeft komen van Pure Wood Interieur. Omdat de unieke items van Pure Wood perfect passen bij haar woonstijl zoals unieke spiegels en kasten, welke op de foto’s hier onder te zien zijn. Maar daarnaast heeft ze ook meubels op de kop weten te tikken uit het Textiel museum in Tilburg. Zo heeft ze een heel oud stoeltje en een oude mand van het Textiel museum. Deze mand wordt volop gebruikt door haar kinderen want in deze mand zitten alle benodigdheden om prachtige hutten mee te bouwen. Daarnaast vindt Crystel vele kleine dingen overal en nergens en die bewaard ze dan zodat ze hergebruikt kunnen worden: “gevonden en in een pot gestopt”.

Momenteel pakken Crystel en haar man elke keer een ander deel van hun prachtige huis aan. En soms kan het heel lang duren voor dat iets afgemaakt is. Zo zegt Cyrstel: “Wij hebben een typisch ‘Help mijn man is klusser’ huis. Gelukkig zijn we erg geduldig anders hadden we dit nooit kunnen doen. En dat is maar goed ook: “Dit is echt ons droomhuis, stel we willen ooit weer verhuizen dan doen we hetzelfde zo weer”. 

Reageer

Your email address will not be published.