Mijn winkelwagen

|
Dé perfecte eettafel voor een kleine ruimte
Houten ronde eettafel stoelen met houten frame droogbloemen
Ronde houten eettafel met grjize eetkamerstoelen met zwart frame

DÉ PERFECTE EETTAFEL VOOR EEN KLEINE RUIMTE

De eettafel is een van de belangrijkste meubels in huis. Het is de plek waar je gezellig samenkomt met je gezin, of met familie en vrienden. Er wordt aan gegeten, huiswerk gemaakt of een spelletje gespeeld.

Voor een kleinere ruimte kan het best lastig zijn om een geschikte eettafel te vinden die perfect in de ruimte past. In deze blog geven wij je een aantal tips waarmee jij de geschikte eettafel voor jouw eethoek zult vinden!

Zwarte ovale eettafel van hout schaal met witte stompkaarsen eetkamerstoelen met krokodillenleer

ROND, VIERKANT OF OVAAL

Wanneer je een kleine eetkamer hebt, of misschien zelfs de eettafel in de woonkamer hebt staan, wil je de ruimte natuurlijk zo optimaal mogelijk benutten. De vorm van de eettafel speelt hierbij een grote rol. Een rechthoekige eettafel neemt veel ruimte in en is daarom voor een kleine ruimte niet ideaal. Ronde, vierkante of ovale eettafels daarentegen, hebben ieder een aantal eigenschappen die ze geschikt maken voor een kleinere eetkamer. 

Wanneer de ruimte echt heel erg klein of smal is, is een vierkante eettafel de meest praktische keuze. Van alle vormen neemt een vierkante eettafel de minste ruimte in. Je kunt namelijk een zijde tegen de muur schuiven, waardoor je veel ruimte bespaart. Ook is een vierkante eettafel gezellig en intiemer, omdat je dichter op elkaar zit. Wanneer je gasten hebt die een hapje mee blijven eten, kun je een vierkante eettafel met een verlengstuk makkelijk uitbreiden.

 

 

Een ovale eettafel is vooral geschikt voor een smalle ruimte. Omdat een ovale eettafel geen hoeken heeft, kun je er makkelijk omheen bewegen. Ook zorgen de rondingen ervoor dat je er makkelijk extra stoelen aan kunt schuiven. Aan een ovale eettafel kun je iedereen aankijken. Zo kun je na het diner lekker lang blijven natafelen, borrelen of spelletjes spelen!

Een ronde eettafel is niet alleen gezellig, maar biedt ook nog eens veel ruimte om extra stoelen aan te schuiven! Het doorbreekt de rechte lijnen in het interieur en je kunt er, net als bij een ovale eettafel, makkelijk omheen bewegen. 

Zwarte vierkante eettafel opengeslagen interieurboek
Houten ovale eettafel bovenaanzicht
Zwarte ovale eettafel bovenaanzicht

BESPAAR NOG MEER RUIMTE

Nu je eruit bent welke vorm eettafel het beste in jouw interieur past, zijn er nog een aantal punten waar je op kunt letten bij de aanschaf van de nieuwe eettafel. Kies het liefst voor een eettafel met één middenpoot. Er kunnen dan makkelijker meer stoelen aan tafel worden geschoven, dan wanneer de eettafel aan elke zijde poten heeft.

Houd het ook luchtig. Eettafels en eetkamerstoelen op hoge, ranke poten zorgen voor een ruimtelijk effect. En dat is in een kleine ruimte precies wat je wilt!

Wanneer je de eettafel het liefst zo dicht mogelijk tegen de muur aan wilt zetten, maar je dan eigenlijk te weinig ruimte overhoudt om makkelijk je stoel aan te schuiven, is een eetkamerbank een goed alternatief! Je zet deze gewoon tegen de muur en schuift via de zijkant zo aan tafel!

 

Houten eettafel organische vorm

EETTAFELS BIJ WHOON

Bij Whoon vind je een uitgebreid assortiment eettafels in verschillende stijlen, materialen en kleuren. Van robuuste houten tafels, tot slanke tafels op ranke pootjes. Rond, ovaal of rechthoekig, er is altijd wel een tafel in onze collectie die aan jouw wensen voldoet! Onze verkopers staan zes dagen per week voor je klaar en denken graag met je mee! Dus ben jij opzoek naar een nieuwe eettafel of wil jij graag liever eerst advies inwinnen? Dan ben je meer dan welkom in onze showroom in Oisterwijk!

Plan een Afspraak bij Studio Whoon

Waar wil je een kosteloze intake voor inplannen?
Waar heb je onze hulp bij nodig? *
Voornaam *
Achternaam *
Telefoonnummer *
E-mailadres *
woonplaats *
Geef aan op welke dag(en) je het liefst uw afspraak zou hebben.
Heb je het liefst de afspraak in de ochtend of in de middag?