Mijn winkelwagen

|
Woonkamer inspiratie
woonkamer inspiratie
woonkamer inspiratie

Woonkamer inspiratie

Bij Whoon zijn we elke dag volop bezig met het geven van woonkamer inspiratie. En dat doen we voor elk hoekje in je ruimte! Dus of je nu op zoek bent naar een nieuwe hoekbank, een complete eethoek of alleen maar mooie accessoires op je vensterbank; wij helpen je met enthousiasme op weg!

De allermooiste meubelen voor jouw woonkamer:

Woonkamer inspiratie

Shop the looks

Woonkamer meubels & woonaccessoires shoppen

Neem alvast maar eens een kijkje in onze beknopte collectie die we online aan je laten zien. Maar vergeet niet dat in onze showroom de complete collecties te vinden is. En wat is er nu fijner dan die echte feeling krijgen met stof, structuur of afwerking? In Oisterwijk vind je ontzettend veel verschillende interieurstijlen, zodat je absoluut meer dan genoeg woonkamer inspiratie zult opdoen.

Voor volop woonkamer inspiratie bezoek je dus eens een keertje onze showroom in Oisterwijk. Hier laten we je op meer dan 4500 vierkante meter heel veel verschillende woonstijlen zien. Wij weten in elk geval zeker dat je met voldoende ideeën weer terug naar huis zult gaan!

Veelgestelde vragen over een woonkamer inrichten

Om een woonkamer optimaal in te richten is het belangrijk om eerst de functies van de ruimte vast te stellen. Denk aan ultiem relaxen op een fijne L-bank of U-bank als je vaak veel gasten ontvangt. Of als je voldoende opbergmogelijkheden wenst door middel van grote bergkasten en mooie dressoirs

Op basis daarvan kun je een selectie maken van meubels die je echt nodig hebt, en die dus in de ruimte moeten passen, en welk type meubels je nog leuk vindt om er aan toe te voegen als je nog plek over hebt. Denk aan een extra zitplek met ligbanken of twee grote fauteuils. 

Verplaats je meubels in huis of werk met bijvoorbeeld kranten om de grootte van de meubels te bepalen. Maak moodboards op bijvoorbeeld Pinterest om jouw favoriete woonstijl te kiezen en bezoek heel veel woonwinkels om advies te krijgen, de meubels en stoffen te voelen en om nóg meer woonkamer inspiratie op te doen. 

In een kleine woonkamer is het belangrijk om meubels te kiezen die passen bij het formaat van de ruimte en die niet massaal zijn. Een kleine hoekbank of bankstel, een fauteuil en een smalle kast zijn goede opties. Kies multifunctionele meubels, zoals een salontafel met ingebouwde opbergruimte. Gebruik wandplanken om extra opbergruimte te creëren en hang lichte gordijnen op om de kamer groter te laten lijken. Voeg persoonlijke accenten toe, zoals sierkussens, dekens en ornamenten, om de ruimte gezellig te maken.

Een goede indeling van de woonkamer begint met het bepalen van de functies van de ruimte. Denk na over de sfeer die je wilt creëren en gebruik kleur, verlichting en meubels om deze te ondersteunen. Overweeg het gebruik van meubelstukken om verschillende zones in de kamer te creëren en de ruimte te maximaliseren. Voeg persoonlijke accenten toe zoals wanddecoratie en woonaccessoires om de ruimte een persoonlijk tintje te geven. Hulp nodig met de inrichting van jouw woonkamer? Bekijk dan onze mogelijkheden voor interieuradvies.

Een gezellige woonkamer vraagt om comfortabele meubels, warme kleuren, persoonlijke woonaccessoires, de juiste verlichting en textiel in de vorm van plaids en sierkussens.  Persoonlijke elementen, zoals foto’s en wanddecoratie, kunnen de kamer uniek en uitnodigend maken. Geuren van geurkaarsen en huisparfums kunnen ook bijdragen aan de sfeer. En door het toevoegen van planten en bloemen help je niet alleen bij de luchtkwaliteit, maar ze geven ook een gevoel van rust. Het gevoel van gezelligheid kan een gevoel van geborgenheid en comfort geven. Een gezellige woonkamer is een plek om thuis te komen en te ontspannen na een lange dag.

studio whoon interieuradvies
studio whoon interieuradvies

Hulp nodig met jouw woonkamer inrichten?

Onze Studio Whoon stylisten maken
interieurdromen waar!

We helpen je meer dan graag met het maken van de juiste interieurkeuzes en doen dat met een uitgebreid interieurontwerp. Compleet met 2D & 3D tekeningen en een persoonlijke begeleiding van begin tot einde, in onze speciale ontwerpstudio. De stylisten zorgen voor een kosteloos intake gesprek en daarna kies jij welk advies het allerbeste aansluit bij jouw interieurvragen. Van vloer tot plafond denken de stylisten van Studio Whoon met je mee!

Plan een Afspraak bij Studio Whoon

Waar wil je een kosteloze intake voor inplannen?
Waar heb je onze hulp bij nodig? *
Voornaam *
Achternaam *
Telefoonnummer *
E-mailadres *
woonplaats *
Geef aan op welke dag(en) je het liefst uw afspraak zou hebben.
Heb je het liefst de afspraak in de ochtend of in de middag?