prijs

Zuilen

Zuilen

Stijlvolle zuilen: verhef je interieur naar een hoger niveau

Een zuil is een decoratief meubelstuk dat wordt gebruikt om beelden, planten, vazen en andere decoratieve voorwerpen op te plaatsen. Een zuil kan zorgen voor extra hoogte in een ruimte, waardoor het interieur ruimtelijker oogt. Daarnaast zijn zuilen ook erg stijlvol en kunnen ze een statement piece vormen in jouw interieur. Waarom je absoluut een zuil in huis moet halen? Wij geven je een aantal redenen!

Een zuil als eyecatcher

Een zuil is niet alleen functioneel, maar ook een echte eyecatcher in jouw interieur. Het geeft jouw ruimte net dat extraatje dat het nodig heeft om de aandacht te trekken. Een mooie zuil kan bijvoorbeeld dienen als een kunstwerk op zich. Kies voor een zuil met een unieke vorm of materiaal, zoals een marmeren zuil of een houten zuil met een bijzondere nerf. Door te spelen met vormen en kleuren kun je een zuil laten opvallen in jouw interieur.

Een zuil voor extra opbergruimte

Een zuil is niet alleen mooi, maar ook praktisch. Er zijn zuilen die beschikken over opbergruimte, zoals planken of lades. Dit kan handig zijn om bijvoorbeeld tijdschriften, boeken of andere woonaccessoires op te bergen. Zo heb je altijd een plek om spullen op te bergen die anders in de weg liggen.

Zorg voor meer ruimtelijkheid

Door het gebruik van zuilen kun je jouw interieur een ruimtelijker effect geven. Door bijvoorbeeld hoge zuilen in een ruimte te plaatsen, lijkt het alsof het plafond hoger is en krijg je een gevoel van meer ruimte. Een zuil kan ook helpen bij het verdelen van de ruimte. Plaats bijvoorbeeld een zuil tussen de woonkamer en de eetkamer om de ruimtes van elkaar te scheiden.

Tentoonstellen van jouw mooiste woonaccessoire

Een zuil kan ook dienen als sfeermaker in jouw interieur. Door er bijvoorbeeld een mooie vaas of plant op te plaatsen, voeg je direct meer groen en leven toe aan jouw ruimte. Daarnaast kan een zuil ook dienen als verlichtingselement. Plaats er bijvoorbeeld een mooie tafellamp op en creëer sfeervolle verlichting in jouw ruimte. Met een zuil zet je jouw favoriete woonaccessoire lekker in de spotlights. Het is hetgeen waar het oog op valt wanneer iemand de ruimte betreed.

Een zuil als multifunctioneel meubelstuk

Een zuil is niet alleen geschikt als decoratiestuk, maar kan ook een praktisch doel dienen. Zo kun je een zuil gebruiken als bijzettafel naast de bank, als nachtkastje naast het bed of als plantenstandaard in de hoek van de kamer. Door de veelzijdigheid van zuilen, kun je ze in verschillende ruimtes van jouw huis plaatsen en gebruiken voor verschillende doeleinden. Doe woonkamer inspiratie en eethoek inspiratie op en kijk waar jouw nieuwe zuil straks het mooiste tot zijn recht komt in jouw interieur.