Mijn winkelwagen

|
Gang inrichten: onze favoriete decoratie, tips & ideeën
Dressoir open zwart met accessoires
Dressoir open zwart met accessoires

Gang inrichten: onze favoriete decoratie, tips & ideeën

De gang is de entree van jouw huis en dus de plek waar mensen als allereerste binnenkomen als ze jouw huis betreden. Dit maakt het dé plek om een goede eerste indruk achter te laten. Hoe je dit doet? Wij geven je in deze blog tips en inspiratie voor het inrichten van jouw gang! Lees je mee?

De gang: een vergeten kans om een blijvende indruk te maken

De gang is een van de laatste plekken waar we aan denken of aan toe komen als we ons huis aan het inrichten zijn. Daarnaast is een gang vaak zo’n kleine ruimte, dat we soms de mogelijkheid niet hebben om er leuke meubels neer te zetten. Maar juist deze ruimte kun je op een slimme manier voorzien van een fijne sfeer, zodat je al direct een warme binnenkomst creëert. Wij hebben een aantal van onze favoriete woonitems voor je op een rijtje gezet voor het stylen van een gang of hal. Plus een aantal tips om jouw gang optisch groter te maken. Zo willen we jou een aantal ideeën geven van wat er wél allemaal mogelijk is in deze kleine ruimte.

Zorg voor slimme opbergmogelijkheden door middel van kasten of manden

Zorg er allereerst voor dat je gang praktisch is en mooi opgeruimd. Een overvolle gang waar schoenen rondslingeren en de kapstok volhangt met jassen voor het gehele jaar, zorgt niet voor een goede eerste indruk van jouw huis. Het oogt rommelig, waar ruimte al enigszins beperkt is. Is jouw hal ruim genoeg voor een mooie kast? Berg jouw spullen hier dan netjes in op. Denk aan sjaals, schoenen, jassen en tassen. Kasten van Whoon zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, maten en kleuren. Voor iedere stijl hebben wij een passende kast in de collectie.

Niet zo veel ruimte in de gang voor een grote kast? Wij hebben ook kleinere of smallere kasten in ons assortiment. In deze kast heb je in ieder geval genoeg ruimte om jouw sjaals, mutsen en tassen op te bergen. De winter- of zomer jassen kun je dan bijvoorbeeld op zolder bewaren om een overvolle kapstok te voorkomen. Heb je of wil je gebruik maken van mooie wandplanken, dan kun je natuurlijk ook mooie opbergmanden shoppen om jouw spullen in op te bergen. In onze woonwinkel in Oisterwijk heb je meer dan genoeg mooie woonitems om uit te kiezen.

Spiegeltje aan de wand

Ook een spiegel mag niet ontbreken in jouw gang en dat heeft meerdere redenen. Een spiegel is namelijk niet alleen ontzettend praktisch om nog even een laatste check-up te doen voor je het huis verlaat, maar het staat ook gewoon heel mooi. Bovendien kan een spiegel bij een kleine hal de ruimte optisch groter laten lijken.

Bij Whoon hebben we een groot aanbod spiegels in het assortiment in allerlei vormen en stijlen. Zo kun je kiezen voor een mooie ronde spiegel of juist een grote lange spiegel. Mocht je er ruimte voor hebben, dan zou je tegen of onder de spiegel ook nog een subtiele sidetable kunnen plaatsen. De sidetable kun je natuurlijk weer voorzien van mooie woonaccessoires.

Fotolijsten: vastleggen van onvergetelijke momenten

Foto’s van jouw mooiste herinneringen geven een leuke persoonlijke touch aan jouw gang. Een wand vol met mooie fotolijsten gevuld met jouw meest waardevolle momenten, zorgt voor een warme binnenkomst. Voor een leuk speels effect zou je verschillende soorten fotolijsten naast en onder elkaar op kunnen hangen, of juist op een sidetable kunnen zetten.

Prachtige wanddecoratie

Weinig ruimte om iets neer te zetten, maar wel een kale muur waar je tegen aan kijkt? Dan is wanddecoratie perfect om jouw hal van meer sfeer te voorzien. Waar we het net al kort hadden over fotolijstjes, zijn andere soorten wanddecoratie ook een optie om jouw wand op te fleuren. Denk hierbij aan wandkleden, schilderijen, posters en wandplanken.

Zet je gang in de schijnwerpers met mooie verlichting

Mooie verlichting doet natuurlijk ook wonderen voor de sfeer van jouw hal. Bij Whoon hebben we verschillende soorten verlichting. Van hanglampen, vloerlampen en wandlampen tot tafellampen. In onze showroom hebben we nog véél meer keuze. Kom je gezellig eens langs?

Lichte kleuren

Een lichte hal doet wonderen voor een kleine ruimte. Donkere muren zorgen ervoor dat je het gevoel krijgt dat de muren meer op je af komen. Ga je bijvoorbeeld voor een lichte hal, dan oogt de ruimte niet alleen fris, maar het geeft ook een ruimtelijk gevoel. Qua accessoires zou je daarentegen weer meer kleur kunnen gebruiken om de ruimte meer gezelligheid mee te geven. Pasteltinten zijn ook perfect voor het groter laten lijken van een hal.

Niet te veel kleine woonaccessoires

Houdt het bij een kleine gang rustig qua accessoires. Voorkom dat de ruimte rommelig wordt, want zo oogt de ruimte nog kleiner. Bekijk onze woonaccessoires shop jouw favorieten!

Bruinen vazen met takken
Woonaccessoires wit aluminium

Benut de hoogte en de lengte

Heb je een smalle gang om in te richten? Benut dan de hoogte om jouw spullen te ordenen of jouw decoratie neer te zetten. Denk aan wandplanken en hoge kasten. Kijk je aan het einde van jouw gang tegen een kale wand aan? Dan is dat de perfecte plek om een mooie eyecatcher neer te zetten. Denk aan een mooie vaas met kunstbloemen, fotolijsten of een mooi beeld.

Gang decoratie shoppen bij Whoon

Ben je op zoek naar meubels en decoratie voor jouw gang? Vergeet dan ook zeker niet om de collectie te bekijken op de website. Of kom gezellig bij ons woonshoppen in de showroom in Oisterwijk. Hier hebben we nog veel meer keuze en ben je van harte welkom om verdere inspiratie op te doen voor jouw gang en de rest van je interieur. Wij zijn van maandag tot en met zaterdag geopend en iedere eerste zondag van de maand. Zien we je snel? Vinden we gezellig!

Plan een Afspraak bij Studio Whoon

Waar wil je een kosteloze intake voor inplannen?
Waar heb je onze hulp bij nodig? *
Voornaam *
Achternaam *
Telefoonnummer *
E-mailadres *
woonplaats *
Geef aan op welke dag(en) je het liefst uw afspraak zou hebben.
Heb je het liefst de afspraak in de ochtend of in de middag?