Mijn winkelwagen

|
Hoe richt je een grote woonkamer in?
Grote hoekbank voor in een grote woonkamer.
Grote hoekbank voor in een grote woonkamer.

Hoe richt je een grote woonkamer in?

De woonkamer is de centrale plek in je huis. Een plek waar je veel je tijd doorbrengt. Televisie kijken, werken, eten en waar je je visite ontvangt. Het is een multifunctionele ruimte. De woonkamer moet dan ook een aangename plek zijn. Denk bijvoorbeeld aan persoonlijke items zoals foto’s en souvenirs. Dit maakt een interieur persoonlijk en warm.

Maar hoe doe je dit met een grote ruimte? Wij helpen je daar graag bij.

Lees je mee?

Het creëren van verschillende plekjes

Om het wat speelser en spannender te maken kan je de ruimte opdelen in verschillende plekjes. Denk aan een zithoek, eethoek, werkplek of een kinderhoek. Van welke plek in de woonkamer wil je het meeste gebruik van maken? Kies bij deze plek de ideale ruimte. Bijvoorbeeld de eethoek bij het raam en de zithoek bij de openhaard. Het is een soort puzzel en je mag zelf de stukjes neerleggen. Breng er je eigen smaak aan zodat het een aangename plek is waar je jezelf goed bij voelt.

Maak gebruik van grote elementen

Door gebruik te maken van grote elementen laat je een ruimte optisch kleiner lijken. Een grote wandkast met open vakken geeft een speels effect. De kast blokkeert een stuk muur maar door de open vakken krijgt de muur lucht waardoor het een knus effect geeft. Het creëren van eilandjes kan je doen door gebruik te maken van een vloerkleed. Kies voor een groot kleed voor onder de bank of voor onder de eettafel. Dit geeft een warm gevoel en zo oogt het een stuk kleiner.

Gebruik kleur

Kleur kan heel veel doen in je ruimte, zo helpt het om een lange muur af te breken. Bijvoorbeeld een stuk van je muur een andere kleur te maken of een gedeelte te behangen. Heb je hoge plafonds in huis, dan kan je het plafond een tint donkerder maken dan je muren. Hierdoor lijkt het plafond minder hoog en voelt het knusser aan. Warme kleuren zijn rood, oranje en geel. Dit zijn drie standaard kleuren. Je kunt ook denken aan terracotta, donkergroen, goud, bruin en beige.

keuken-inspiratie-goud

Accessoires

Sierkussens, plaids en voerkleden. Leg wat extra sierkussens op je bank met een mooi vloerkleed voor onder je bank. Gooi een plaid over de bankleuning of over de stoel. Dit geeft sfeer en doet heel goed voor je ruimte.

Een hoge zuil met daarop een grote vaas met een mooi kunstboeket. Dit geeft kleur en breekt de ruimte. Kom gezellig langs in onze winkel om het mooie assortiment kunstbloemen te bekijken. 

Wat hangt er thuis voor de ramen? Sfeer creëer je met gordijnen. Maak gebruik van dikkere gordijnen, dit zorgt voor een geborgen gevoel en dempt het geluid.

Ben je al bekend met onze wandkleden? Het is helemaal trendy en perfect voor tegen een grote muur. Wandkleden werken heel goed in een grote ruimte, het is een echte eyecatcher in je woonkamer. 

gouden hoekbank Gigi room108
raamdecoratie voor een grote woonkamer
industriele-eethoek

Grote woonkamer inrichten met behulp van Studio Whoon

Ben je al bekend met Studio Whoon? Hier kun je terecht voor een kosteloze intake om te sparren over jouw wensen voor je interieur. De meiden van Studio Woon staan klaar om je te helpen bij het inrichten van je grote woonkamer. Een advies gesprek of graag een 2D of 3D inrichting zien? Dit kan allemaal bij Studio Whoon. 

Grote ruimtes zijn zeker niet makkelijk om in te richten. Aarzel niet en vraag om hulp. Samen met de interieuradviseurs komen jullie tot een mooie inrichting.  Ben jij klaar om je grote woonkamer in te richten? 

Plan een Afspraak bij Studio Whoon

Waar wil je een kosteloze intake voor inplannen?
Waar heb je onze hulp bij nodig? *
Voornaam *
Achternaam *
Telefoonnummer *
E-mailadres *
woonplaats *
Geef aan op welke dag(en) je het liefst uw afspraak zou hebben.
Heb je het liefst de afspraak in de ochtend of in de middag?