Mijn winkelwagen

|
Tips voor meer ruimte en licht in huis
Licht in huis
Licht in huis

Tips voor meer ruimte en licht in huis

Last van een donkere woonkamer of eethoek? Veel huishoudens zouden graag wat meer licht en ruimte willen in huis. Licht geeft namelijk energie en zorgt voor een ruimtelijk effect in huis. Dit is dan ook geen overbodige luxe. Wil jij graag nog meer ruimte en licht creëren in huis? Lees dan hier onze tips!

Te donkere huiskamer?

Heb jij een hele donkere woonkamer die je graag wat lichter wilt maken? Wij snappen dat maar al te goed! Een donkere woonkamer kan soms somber overkomen. Wij geven je daarom graag een aantal tips om meer licht in jouw woonkamer of een andere ruimte te creëren.

Licht kleurenpalet

Wanneer je voor een licht kleurenpalet gaat in huis creëer je al snel een ruimtelijk effect, waardoor de ruimte ook lichter gaat lijken. Met lichte tinten op de muren en het plafond oogt de ruimte een stuk ruimer, frisser én lichter. Naast lichte kleuren, zijn pasteltinten ook geschikt voor meer ruimte in huis. Denk bijvoorbeeld aan kleuren als ijsblauw of poederroze. 

Wil je toch een muur een wat donkerdere kleur geven? Kies dan een muur die niet direct het daglicht weerkaatst. Zet voor deze muur een lichtere kleur bank of een ander prominent meubelstuk neer. Heb je een donkere vensterbank? Ook dat houdt licht tegen. Verf je de vensterbank wit, dan zal je zien dat het zonlicht veel verder de kamer in komt.

Creëer een lichtplan

Soms moet je een donkere ruimte extra helpen met verlichting. Denk echter niet meteen aan felle, directe verlichting. Kies voor een vloerlamp en zet hem op een strategische plek (in donkere hoeken of onder de trap). Richt het licht naar de muren en het plafond om ruimte te creëren. Maak ook gebruik van diffuus licht, wat zachter en indirect licht. Hierdoor worden harde schaduwen beperkt.

Maak gebruik van spiegels

Een hele simpele manier om meer daglicht in huis te laten is door gebruik te maken van spiegels. Je moet ze echter wel op een strategische plek ophangen of neerzetten. Zorg ervoor dat de spiegel tegenover een raam staat of hangt. Dit reflecteert extra daglicht. 

Heb je geen raam in de buurt waar je een spiegel op kunt hangen? Hang de spiegel dan schuin tegenover een lamp. Doordat het licht via de ramen of via de lamp naar binnen valt, zorgen de spiegels ervoor dat het reflecteert. Je woonruimte wordt daardoor niet alleen lichter, je woonkamer gaat daardoor ook groter lijken.

Raambekleding

Er is voldoende keuze in raambekleding. Deze keuze heeft ook invloed op hoe donker jouw huis wordt. Wij raden je aan om geen dikke of donkere gordijnen aan te schaffen. Dat beperkt juist de hoeveelheid licht in huis. Zorg ervoor dat je licht doorlatende gordijnen neerhangt, een mooi licht rolgordijn of shutters laat plaatsen. De zonnestralen schijnen er dan doorheen, waardoor je een mooie lichtinval in huis creëert. Hang gordijnen aan je plafond tot aan de grond, want dat zorgt voor een rustig, licht en ruimtelijk effect.

Laat je adviseren bij Whoon

Met het toepassen van deze tips wordt jouw woning straks een stuk lichter! Zou jij graag nog meer tips willen ontvangen over hoe jij de ruimte nog groter en lichter kan laten ogen? Of wil je graag meer advies over het creëren van jouw droominterieur? Onze interieuradviseurs staan van maandag tot en met zaterdag voor jou klaar in onze woonwinkel in Oisterwijk. Ook hebben wij iedere eerste zondag van de maand koopzondag! Zien wij jou snel in onze winkel?

Plan een Afspraak bij Studio Whoon

Waar wil je een kosteloze intake voor inplannen?
Waar heb je onze hulp bij nodig? *
Voornaam *
Achternaam *
Telefoonnummer *
E-mailadres *
woonplaats *
Geef aan op welke dag(en) je het liefst uw afspraak zou hebben.
Heb je het liefst de afspraak in de ochtend of in de middag?