Mijn winkelwagen

|
Tijd voor een zomerse picknick!
Mand met servies en groenten en vijgen groene waterkan

TIJD VOOR EEN ZOMERSE PICKNICK!

Nu het zonnetje weer volop schijnt en de temperaturen stijgen, is het onwijs leuk om een picknick te organiseren. Heerlijk genieten van de natuur en het mooie zomerweer, met fijn gezelschap en de lekkerste zelfgemaakte hapjes en drankjes! 

In deze blog delen wij een aantal handige tips met je, waarmee je jouw picknick tot in de puntjes voorbereid!

DE LOCATIE

Picknicken kun je eigenlijk overal! In het park, of op het strand, in het bos of gewoon in je eigen achtertuin. Het is maar net wat jij fijn en gezellig vindt en wat voor jou het meest praktisch is. Bedenk of je het niet erg vindt om op een kleedje op de grond te zitten, of dat je liever een locatie kiest waar picknicktafels staan.

Zorg op een warme zomerdag dat er genoeg schaduw is en zet de picknick op onder een boom. Een parasol meenemen is ook een goed idee! Zo zit je niet in de felle zon en blijven de hapjes en drankjes in de schaduw langer goed. 

Tuinbank en tafeltje kussens in het gras
Bamboe tuinmeubelen Bloomingville kussens
Doing Goods plaid met tijgerprint picknickmand in het gras

WAT NEEM JE ALLEMAAL MEE?

Een goede voorbereiding is  het halve werk en dat geldt zeker ook wanneer je een picknick gaat organiseren. Maak van tevoren een lijstje met wat je allemaal mee wilt nemen en welke hapjes en drankjes je wilt maken. Zo houd je voor jezelf het overzicht en kun je niks vergeten. 

Verzamel lekkere recepten van hapjes en drankjes die makkelijk te bereiden én mee te nemen zijn.

Mooi bestek en vrolijk gekleurd servies zorgen voor gezelligheid op het picknickkleed. Doe salades en snacks in mooie schaaltjes en leg sandwiches en broodjes op kleurrijke borden. Schenk sapjes en drankjes in chique glazen en zet het bestek samen met servetten in een gezellige bestekmand. Neem een koelbox mee, zodat het eten en drinken lekker koel blijft en vergeet de picknickmand natuurlijk niet!

Vergeet ook niet om een spelletje mee te nemen, wat je tussendoor kunt spelen. Maak van tevoren een afspeellijst met jouw favoriete picknick muziek en neem een een boxje mee die de nummers zachtjes op de achtergrond afspeelt. Zo kom je helemaal in de stemming! 

Na de picknick is het tijd voor ontspanning! Neem een goed boek of een tijdschrift mee of maak een wandeling en geniet van de rust en de natuur.

Picknick hapjes borrelplank groenten
Zomerse picknick met fruit en pastelkleurig servies picknickmand en blauw picknick kleed
Gekleurde schaaltjes met printjes groene karaf gevlochten placemats
Houten buiten tafeltje gedekt ronde gevlochten placemats schaaltjes met fruit
Gekleurde plaids met prints madam stoltz
Servies met printjes en patronen blauw oranje bruin

STYLE JE PICKNICKPLEK

Hoe gezellig is het om jouw picknick plek gezellig aan te kleden en zo een knus plekje te creëren waar je de hele middag en avond heerlijk kunt genieten en relaxen?!

Neem één of meerdere vrolijke plaids en kleden mee, die je op het gras, zand of op de picknicktafel kunt leggen. Leg een aantal gekleurde sierkussentjes met verschillende patronen en prints neer, zodat je comfortabel kunt zitten. Een zomerse parasol zorgt voor een fijn schaduwplekje en ziet er ook nog eens vrolijk uit!

Hang lantaarns of een lichtsnoer aan de takken van een boom en zet glazen potten met kaarsjes neer. Pluk een mooi veldboeket van de bloemen die je om je heen kunt vinden en zet deze in een vaasje.

Met al deze tips wordt jouw picknick een fantastische dag om nooit meer te vergeten!

Buiten picknick met lage tafeltjes en kussentjes op de grond

Plan een Afspraak bij Studio Whoon

Waar wil je een kosteloze intake voor inplannen?
Waar heb je onze hulp bij nodig? *
Voornaam *
Achternaam *
Telefoonnummer *
E-mailadres *
woonplaats *
Geef aan op welke dag(en) je het liefst uw afspraak zou hebben.
Heb je het liefst de afspraak in de ochtend of in de middag?