|
Kiezen tussen shutters en jaloezieën doe je zo!
Zwarte shutters
Zwarte shutters

Kiezen tussen shutters en jaloezieën doe je zo!

Ben jij op zoek naar raamdecoratie en weet je niet goed of je moet kiezen voor shutters of voor jaloezieën? Je ziet ze in alle hippe woningen terugkomen, de oogstrelende jaloezieën en prachtige shutters. Met deze raamdecoratie creëer je in een mum van tijd een luxe uitstraling én ze zijn nog super praktisch ook. Je bepaalt zelf de lichtinval en privacy. Bovendien hebben ze een isolerende werking en zijn ze makkelijk schoon te houden. Maar wat is nu precies het verschil tussen shutters en jaloezieën? Wij leggen het je graag uit!

Het verschil tussen shutters en jaloezieën

Voordat we inzoomen op de voordelen van de raamdecoratie bekijken we eerst even de grootste verschillen tussen shutters en jaloezieën.

Shutters en jaloezieën hebben beide de mogelijkheid om door middel van lamellen open en dicht te gaan. Het verschil tussen de twee is dat bij jaloezieën je de lamellen door middel van een koord omhoog of omlaag kunt trekken. Bij shutters kan dit niet. Je zou hierbij wel shutters kunnen nemen die je net als een deur open kunt maken. Bijvoorbeeld als raamdecoratie voor openslaande deuren.

Shutters zijn voor bijna ieder type raam geschikt. Denk aan dakramen, speciale vormen, of draaikiepramen. Jaloezieën daarentegen niet.

Voor het maken van de juiste keuze staan onze specialisten altijd voor je klaar. Je bent van harte welkom in onze interieurwinkel om alle mogelijkheden van de verschillende soorten raamdecoratie te bekijken!

De overeenkomsten

Naast de verschillen hebben de twee soorten raamdecoratie ook wel degelijk grote overeenkomsten. Om deze redenen haalt men ze vaak nog door elkaar:

Jaloezieën en shutters zijn allebei verkrijgbaar in hout.
Beide soorten raamdecoratie maken gebruik van lamellen die je open en dicht kunt zetten en de lichtinval daarmee kunt bepalen.

Voordelen jaloezieën

Jaloezieën zorgen voor een zee aan licht in huis. Ze zijn strak en tijdloos. Horizontale jaloezieën bieden een optimale regeling van licht en privacy. Daardoor passen deze letterlijk in elk type interieur. Eventueel kun je jaloezieën combineren met gordijnen voor een warm gevoel in huis.

Eén groot voordeel is dat jaloezieën voor elk raamtype geschikt zijn. Hierdoor zijn jaloezieën altijd een top idee. Verder hebben jaloezieën diverse bedieningsmogelijkheden. Denk hierbij van bediening met de hand, met een koord of met LiteRise. Tot slot zijn jaloezieën verkrijgbaar in diverse kleuren, materialen en texturen. Bij ons kun je ook terecht voor jaloezieën van hout, aluminium en stof. 

Specificaties jaloezieën

  • Verkrijgbaar in hout, aluminium en kunststof
  • Diverse lamelbreedtes mogelijk
  • Keuze in ladderband
  • Privacy lamellen
  • Megaview mogelijk
Zwarte shutters

Voordelen shutters

Shutters zijn romantisch, verduisterend en sfeervol. Hierdoor zijn ze niet alleen geschikt voor de woonkamer en keuken, maar zijn ze ook zeker geschikt voor de slaapkamer. Shutters zijn vaak nog dé meest gekozen houten raamdecoratie. Ze zijn strak en geven een romantisch en sfeervol tintje aan elke kamer. Ook zijn onze shutters geproduceerd van FSC gecertificeerd hout. Hierdoor wordt er rekening gehouden met sociale, ecologische en economische belangen.

Eén groot voordeel van shutters is dat ze in allerlei vormen gemaakt kunnen worden. Hierdoor is het ook mogelijk om bijzondere ‘schuine’ raamvormen te voorzien van shutters. Schuifrailsystemen zorgen ervoor dat shutters ideaal toegepast kunnen worden op grote raampartijen of bij deuren. Verder zijn shutters vochtbestendig en isolerend. Hierdoor kun je ze zelfs in de badkamer toepassen. Heerlijk baden in luxe, dus!

Specificaties shutters

  • Houten, stevige lamellen
  • Op maat gemaakt
  • In allerlei vormen te verkrijgen
  • Diverse kleuren shutters

Shutters of jaloezieën kopen bij Whoon

Heeft dit geholpen met de keuze tussen shutters en jaloezieën of ben je er nog niet helemaal over uit? Bezoek dan onze 4500 M2 showroom waar we je van deskundig advies kunnen voorzien onder het genot van een bakje koffie en een vriendelijke glimlach.

Wij hebben specialisten in huis die je van zeer deskundig advies kunnen voorzien voor jouw vloer, behang én raamdecoratie.